OM OSS

Nybygda IL Ski

Nybygda Idrettslag ble stiftet 29.3.1933. Første leder i idrettslaget var Ole Ellefsæter d.e. Idrettslaget har alltid hatt et veldig godt renomme innenfor skisporten. Flere av lagets løpere har vært stjerner både på internasjonalt og nasjonalt nivå, med både OL-gull, VM-medaljer og Norgesmesterskap både individuelt og lag som resultat. Noen av de mest kjente navn er: Ole Ellefsæter, Hilde Gjermundshaug Pedersen, Erik Røsbak, Rolf Helseth og Stein Andreassen.

Det er også grunn til å nevne at to av lagets medlemmer har fått til Egebergs Ærespris,  Ole Ellefsæter og Hilde Gjermundshaug Pedersen.

Nybygda Ski ønsker i dag å være en familieklubb der både store og små skal trives. Aktivitetene foregår samtidig for alle aldersgrupper, mandager og onsdager med oppstart kl. 1800.

Klubben har også noen aktive seniorløpere som representerer klubben ute, vesentlig i  turrenn.

Nybygda Skistadion ligger 420 meter over havet, og er begunstiget med stabile vinterforhold. Dette sammen med et krevende og variert terreng i nærområdet, gir  det oss fantastiske muligheter til skiglade utøvere i alle aldre. Nybygda IL er andelseier i Brumunddal og Omegn Turistløyper, som sørger for å holde det flotte turløypenettet med utgangspunkt i Vollkoia i stand. Her er det tilbud til alle, enten det frister med en liten runde om Blåmyra eller en langtur til Gåsbu, Budor eller Sjusjøen.

Langrennsanlegget i Nybygda har vært i stadig utvikling og en moderne skistadion ble offisielt åpnet under NM i langrenn i Nybygda i 2007. I arbeidet med den nye skistadion ble det vektlagt at denne både skulle være egnet til store arrangement, og for daglig aktivitet for barn, ungdom og alle andre som liker å gå på ski. Ny lysløype ble tatt i bruk før jul i 2011. Nytt arrangementsbygg ved skistadion ble bygget i 2017, og dette ble tatt i bruk vinteren 2018.

Nybygda IL har siden 2002 arrangert GP-sprinten – en langrennssprint der unge skirekrutter får mulighet til å møte sine forbilder. Arrangementet ble raskt et av landets største rekrutteringsarrangement, og vi kunne i 2011 glede oss over rekorddeltakelse, med over 650 påmeldte løpere.